Piata Constitutiei, blocata marti de mitingul politistilor

 

Politisti, jandarmi si pompieri membri ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), afiliat CNS “Cartel ALFA”, organizeaza marti, intre orele 9.30 – 14.00, un miting de protest in Piata Constitutiei (partea dinspre Ministerul de Finante), contra proiectului de lege prin care Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) “urmareste disponibilizari masive ale personalului”. In aceeasi zi, Camera Deputatilor va vota pro sau contra concedierii a 9.500 de angajati ai MAI.

 

Documentul initiat de MAI prevede si anularea principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din Sistemul de siguranta nationala si ordine publica. CNS \”Cartel ALFA\” sustine protestul SNPPC, avertizand ca aprobarea acestei legi va avea “consecinte periculoase pentru ordinea publica, dar si din punct de vedere etic-social”.

CNS \”Cartel ALFA\” si SNPPC isi exprima ingrijorarea ca un numar atat de mare de politisti disponibilizati in baza criteriilor impuse de conducerea ministerului se vor putea, practic, considera abandonati de stat, dupa mai multi ani de cariera si restrictii sociale acceptate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.