Piedone inchide Oraselul “Groazei”

 

Primarul Cristian Popescu-Piedone a dat sambata dispozitie de inchidere a Oraselului Copiilor din Parcul Tineretului din Capitala, pe care l-a botezat “Oraselul Groazei”, din cauza neregulilor constatate vineri, in timpul unei inspectii. Firmele de aici trebuie sa obtina autorizatii de functionare si sa inlocuiasca jocurile cu altele noi, iar proprietarii cladirilor ilegale trebuie sa le demoleze in 72 de ore. Din 1997, incepand cu primarul general Viorel Lis, toti edilii generali, dar si cei ai Sectorului 4 au promis aceste lucruri, insa in afara unor amenzi sporadice, nu s-a intamplat nimic.

 

Edilul Sectorului 4 – care si-a adaugat in buletin numele “Piedone”, pe motiv ca lumea il cunoaste oricum numai asa-, a aflat, in timpul descinderii in “Orasel” cu inspectorii Directiei de Control din cadrul Politiei Locale, “jungla” ce se infatiseaza bucurestenilor, de peste 15 ani. \”Am constatat ca, ceea ce era cunoscut de bucuresteni drept Oraselul Copiilor, este, de fapt, un \”Orasel al Groazei”. Nu este posibil ca, la 48 de ani, sa recunosc un aparat pe care il stiu de cel putin 20 de ani in acest parc. Venind din Parcul Lumea Copiilor, pe care l-am amenajat impecabil, si Din Parcul Tineretului – zone de agrement salubre si civilizate – sa intri, practic, intr-o jungla”, si-a exprimat primarul indignarea.

In locul dezastrului gasit aici, Piedone se astepta sa vada inclusiv “suprafete antitrauma pentru copii” in zona aparatelor de joaca. “Totul este ruginit, in paragina. Gara este parasita si transformata in toaleta publica si adapost pentru oamenii strazii. Trenuletul sare de pe sine, dintre care creste in voie vegetatia. Eu nu tolerez asa ceva! Este pacat sa ne privam copii de bucuria de a se juca intr-un spatiu curat, sigur si modern, nemaivorbind ca, in dorinta lor de castig, proprietarii aparatelor de joaca au pus in pericol, ani de-a randul, siguranta si integritatea corporala a micutilor\”, a mai declarat primarul.

 

Constructii ilegale, inclusiv hotel

Piedone a fost insotit in inspectie de reprezentantii Garzii Financiare, Administratiei Parcurilor, Directiei Inspectie si Control din Cadrul Primariei Capitalei, Inspectoratului Teritorial de Munca, Serviciului Investigare Fraude, Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor, Directiei Sanitare, Inspectoratului in Constructii si Jandarmeriei – acestia din urma avand de furca cu unii dintre posesorii aparatelor de joaca, pentru ca refuzau sa se supuna controlului.

Printre alte nereguli constatate se numara lipsa autorizatiilor de functionare si a caselor de marcat, in cazul teraselor si restaurantelor din incinta Oraselului, neplata taxei de ocupare a domeniului public, incalcarea normelor de igiena, siguranta alimentara si protectia muncii. Majoritatea personalului ce lucreaza pentru agentii economici din parc nu are incheiate forme legale de angajare. In plus, pentru majoritatea constructiilor, proprietarii nu au autorizatii, sau, in rarele cazuri in care le au, prevederile acestora si documentatiile tehnice anexe nu sunt respectate. Spre exemplu, acolo unde autorizatia prevede parter si etaj, s-a mai trantit un nivel. Totul a culminat cu o constructie P plus 3 etaje, tot neautorizata, cu destinatia de hotel.

In baza Legii nr. 50/1991 privind autorizarea constructiilor, primarul Piedone i-a somat pe proprietari sa le dezafecteze in 72 de ore si sa readuca terenul la starea initiala. Daca nu se vor conforma, edilul ameninta ca va intra cu buldozerul in ele. Asta ar trebui sa se intample luni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.