Piedone preia cheltuielile de anvelopare de la asociatiile de bloc

Autor: Magda SEVERIN

Consiliul local al Sectorului 4 din Bucuresti a aprobat joi, la initiativa primarului Cristian Popescu – Piedone, o hotarare privind preluarea de catre administratia publica a cheltuielilor ce le revin asociatiilor de proprietari pentru reabilitarea blocurilor.

Este vorba despre cota de 20% din totalul costurilor, prevazuta in lege. Singurele conditii pentru preluarea cheltuielilor de catre Primarie sunt ca asociatiile sa aprobe decizia de interventie cu votul majoritatii membrilor Adunarii Generale si sa semneze conventia–cadru cu coordonatorul programului anual privind derularea, in conditiile legii, a actiunilor de reabilitare termica a imobilelor.

Finantarea se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 si din imprumuturi rambursabile atrase. Singura problema este ca ministrul Elena Udrea tocmai a anuntat ca va utiliza fonduri europene nerambursabile pentru anveloparea blocurilor, astfel ca un credit in acest sens si in aceasta perioada de criza nu face decat sa inglodeze in datorii cetatenii. Este drept ca ei vor plati indirect, print taxe si impozite locale, dar de ce sa faca acest lucru, din moment ce exista fonduri nerambursabile.

In aceeasi sedinta, consilierii locali au adoptat si hotararea privind “Programul Multianual de Investitii pentru Reabilitarea Termica a 320 de imobile din Sectorul 4”. Prin aceasta, se doreste adoptarea unor solutii tehnice unitare, scurtarea perioadelor de proiectare si executie a lucrarilor, precum si esalonarea pe o perioada de 4 ani a implementarii programului, prevazuta in OUG nr. 18/2009. Lucrarile vor demara la inceputul anului 2012, termenul de finalizare fiind  anul 2015.

Pana in prezent, la Primaria Sectorului 4 s-au primit 600 de cereri privind executarea lucrarilor de reabilitare termica, estimarile indicand o crestere rapida, pana la 1.000 de cereri, intr-un interval scurt de timp. Primarul Cristian Popescu–Piedone le recomanda asociatiilor de proprietari sa depuna cat mai repede o cerere la sediul institutiei, prin intermediul careia sa fie inscrise in program, pentru a urgenta efectuarea studiilor de fezabilitate si a auditului tehnic-energetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.