Plata cu cardul bancar, în autobuzele STB

Plata călătoriei cu autobuzele Societății de Transport București (STB) se face, începând din 26 mai, direct prin intermediul cardului bancar, la automatele din vehicul.
 
 
Validatoarele contactless au fost instalate, deocamdată, pe autobuzele care circulă pe liniile Expres 780, 783 și 784. 
 
„Urmează ca, în cel mult o lună, proiectul să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București”, a anunțat, pe Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
 
Călătorii au posibilitatea să plătească direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport.
 
Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicate, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar.
 
La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport, cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.
 
Tariful călătoriei este același, indiferent ce cu ce tip de card se plătește: 1,3 lei pe liniile urbane, 1,5 lei pe liniile regionale, iar 3,5 lei pe liniile expres.
 
Pentru implementarea acestui proiect, STB a semnat, la finalul anului 2019, un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice, utilizând validatoarele de nouă generatie instalate pe noile vehiculele din parcul STB.
 
În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafață din întreaga Regiune București-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.