Podul de la Agigea, închis complet pe ultima sută

În perioada 8-25 mai, CNAIR va închide complet traficul auto pe podul de la Agigea, la solicitarea antreprenorului, “măsura, sprijinită de Poliția Rutieră, având ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță și într-un termen cât mai scurt”.

Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.

CNAIR SA se va asigura că în perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km, mai precizează CNAIR.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, conducătorilor auto li se recomandă următoarea rută alternativă:

  • nodul rutier A4 ( intersecţie cu DN 39, Agigea) – A4 ( intrare port Constanţa Sud ) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

“În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme, iar CNAIR S.A. va aduce imediat la cunostința publicului noua situație. La ora actuală, hidroizolația podului a fost finalizată, iar din punct de vedere tehnic toate cele patru benzi de circulație vor fi funcționale începând din data de 5 mai”, se mai arată în comunicatul remis redacției.

Informații suplimentare:

Demontarea  ancorajului (inel cu o greutate de aproximativ 90 de tone), presupune măsuri speciale. Operațiunea va fi efectuată cu ajutorul a două macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot acționa în condiții de vânt puternic.

În vederea evitării unor accidente care ar putea pune în pericol viața sau integritatea corporală a participanților la trafic, podul de la Agigea trebuie închis în totalitate, în perioada efectuării acestor manevre. Pentru tensionarea finală a cablurilor sunt necesare operațiuni de  nivelment al podului ( stabilirea poziției inițiale a tablierului podului) și teste pentru măsurarea forțelor din fiecare cablu.

Aceste teste se pot face doar după eliberarea oricărei sarcini de pe pod, ceea ce înseamna implicit oprirea traficului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.