Politia Rutiera a ridicat 445 de permise in 5 ore

 

O actiune comuna a politistilor rutieri si de ordine publica, desfasurata sambata, intre orele 15.00 -19.00, sub deviza “Alege Viata”, a avut drept rezultat depistarea a 83 de infractiuni si retinerea a 445 de permise. Au fost identificate si 3 autovehicule ce figurau ca fiind furate, precum si cei 5 suspecti.

Tinta operatiunii a avut caracter preventiv, urmarindu-se cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea numarului de victime din accidente de circulatie. “Fata de aceeasi zi a anului 2009, cand s-au produs 37 de accidente rutiere grave, soldate cu 11 morti si 32 de raniti grav, pe 2 octombrie 2010 s-au comis 20 de accidente grave (-17), soldate cu 2 morti (-9) si 27 de raniti grav (-5), anunta IGPR. De precizat faptul ca niciun accident nu a fost produs pe fondul vitezei excesive”, anunta IGPR.

La actiune au participat 2.234 de politisti si s-au folosit toate cele 700 de radare. Cateva exemple relevante:

  • Vrancea: R. Liviu, de 48 de ani, din Bucuresti, a fost prins circuland cu 120 km/h pe raza localitatii Haret. I s-a intocmit proces verbal de sanctionare contraventionala si i s-a retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii pe o perioada de 90 de zile, conform art. 102, al 3., lit e din O.U.G. 195/2002 republicata.

  • Giurgiu: T. ApostoL, de 78 de ani, din Comuna Ghimpati, conducea pe DN6 – Copaciu un tractor, fara a avea permis de conducere. Este cercetat pentru comiterea infractiunii prevazuta si pedepsita de art. 86, alin.1, din O.U.G.195/2002 – modificata.

  • Sectia de Politie Autostrazi: Pe Autostrada A2 au fost depistati doi conducatori auto, de 32, respectiv 30 de ani, din Bucuresti, conducand autoturisme de lux cu viteze de 200, respectiv 185 de km/h. Cei doi au fost sanctionati contraventional, fiindu-le totodata retinute permisul de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice.

 

Consum de stupefiante intr-o masina furata

Politisti din cadrul Brigazii Rutiere au observat in trafic un autoturism care circula pe Sos. Andronache din directia Voluntari catre Sos. Colentina, al carui ocupant din partea dreapta fata folosea o seringa hipodermica in bratul drept. Intrucat conducatorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire, politistii au urmarit autoturismul si au reusit sa-l opreasca in orasul Pantelimon. Potrivit DGPMB, au fost identificati trei tineri intre 22 si 26 de ani, din localitatea Afumati, Judetul Ilfov. In urma controlului, s-a constatat ca soferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul fusese furat, in aceeasi zi, din Judetul Buzau.

La controlul corporal sumar efectuat asupra unuia dintre ocupantii autoturismului au fost depistate doua seringi hipodermice, o fiola sparta cu urme de substanta de culoare alba, o pila pentru unghii pe varful careia se evidentia o substanta alba si un briceag multifunctional. In autoturism au fost depistate mai multe perechi de manusi, diverse obiecte si scule care pot fi folosite la spargeri de autoturisme sau locuinte, a caror prezenta cei trei nu au putut-o justifica. Conducatorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L. Mina Minovici, in vederea recoltarii probelor biologice pentru stabilirea prezentei de produse ori substante stupefiante. Ca urmare a solicitarii celor trei persoane, doua au primit asistenta medicala pentru consumul de substante interzise, cel de-al treilea aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Fata de cele trei persoane sunt continuate cercetarile, iar autoturismul a fost restituit proprietarului, informeaza IGPR.

In Bucuresti au fost aplicate 359 de amenzi in valoarea totala de peste 57.000 de lei, si au fost ridicate 8 permise de conducere. Potrivit comisarului sef Vasile Daniel, la operatiune au participat 104 politisti si au fost utilizate toate cele 29 de radare din dotarea Politiei Rutiere din Capitala.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.