Politia Rutiera “goneste” pe Lotus Evora S

 

Politia Rutiera a primit spre utilizare gratuita, timp de doi ani, un automobil Lotus Evora S, de 350 de cai putere, viteza maxima de 280 km/h, ce poate atinge in 4,8 secunde 100 km/h. Modelul va fi folosit de primul echipaj de elita \”Lotus\” al Politiei Rutiere din Romania, pentru misiuni de patrulare si de interventie pe arterele aglomerate si cu risc sporit.

 

Automobilul costa 76000 de euro si este oferit de constructorul britanic de automobile sport, in parteneriat cu Forza Rossa. Romania este a treia tara, dupa Marea Britanie si Italia, care realizeaza un parteneriat oficial intre Lotus Cars si Politia Romana.

Liviu Popa, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, a declarat ca \”Romania este una dintre tarile in care siguranta traficului rutier are probleme serioase. Una dintre principalele cauze, sau chiar principala cauza care genereaza accidente in traficul rutier este viteza, iar dotarea Politiei cu acest bolid va aduce mai multa siguranta pe autostrazile si soselele din Romania\”.

La randul sau, Marian Tutilescu, seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale din MAI, si-a exprimat speranta ca prezenta unui asemenea autoturism inscriptionat cu insemnele Politiei sa reprezinte un semnal preventiv, iar pe de alta parte, un mesaj clar: \”Atentie! Eu pot sa prind pe oricare dintre voi!\”.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.