Politia rutiera: Radar la nivel national

 

Politia rutiera scoate in strada toate radarele din dotare, intr-o megaactiune la nivel national ce va avea loc vineri, intre orele 16.00-21.00, operatiune prevazuta si in calendarul desfasurat la nivel european de politiile rutiere membre TISPOL, in perioada 23-29 august, pentru descurajarea conducatorilor auto care incalca normele legale privind regimul de viteza.

Vor fi angrenate efective marite din politisti de la rutiera si de ordine publica, iar radarele vor fi aplasate in sistem cascada in zonele cu risc ridicat de accidente pe fondul vitezei nelegale, precum si pe acele tronsoane de drum pe care, din cauza configuratiei, se poate depasi cu mult limita de viteza legal admisa. “Actiunea continua seria activitatilor declansate la nivel national sub genericul „Alege Viata!”, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie, fiind de asemenea prevazuta si in calendarul operatiunilor desfasurate la nivel european, sub egida TISPOL”, informeaza Politia Romana.

Viteza de deplasare a autovehiculelor reprezinta, la nivel european, una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere. In perioada 23-29 august a.c., politiile rutiere membre TISPOL actioneaza pentru descurajarea conducatorilor auto care incalca normele legale privind regimul legal de viteza.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.