Politist prins cu mita


 

Un agent sef de politie din cadrul Sectiei 9 Politia Rurala Chirnogeni a fost prins in flagrant, marti, de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie Serviciul Judetean Anticoruptie Constanta sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, in timp ce primea 2.000 de lei de la un cetatean pentru a nu-i intocmi dosar penal intr-o infractiune privind circulatia rutiera. In cursul aceleiasi zile, el a demisionat din functie.

 

“In fapt, la data de 16.09.2011, cetateanul S.S., din localitatea Mereni, jud. Constanta, a incredintat autoturismul proprietate personala unui prieten despre care avea cunostinta ca nu poseda permis de conducere, iar acesta a fost depistat in trafic de catre agentul sef de politie A.F.. Politistul a intocmit actele preliminare de constatare, iar ulterior i-a pretins lui S.S. suma de 2.700 lei pentru a nu-i intocmi dosar penal. In acest sens, S.S. si-a instrainat autoturismul si i-a remis agentului de politie suma de 700 de lei, urmand ca la data de 03.10.2011 sa-i dea si restul de 2000 lei”, informeaza Directia Generala Anticoruptie.

In baza denuntului, ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Constanta, sub coordonarea procurorului desemnat de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, au organizat flagrantul. Dupa momentul primirii sumei de 2.000 lei de la denuntator, agentului de politie a incercat sa fuga, demarand in tromba pe un drum neamenajat de la marginea localitatii Baraganu. Politistul a fost insa prins de catre o echipa a DGA. Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru luare de mita. Seara, el a demisionat din functia pe care o detinea in cadrul Sectiei 9 – Politia Rurala Chirnogeni.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.