Politist retinut pentru luare de mita

 

Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita a dispus, marti, retinerea pentru 24 ore a unui agent de politie in cadrul Inspectoratului Judetetean Ialomita – Postul de Politie Sinesti, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

 

“In fapt, in perioada aprilie-iunie 2011, politistului D. S. M., a pretins suma de 300 lei si a primit 150 de la mai multi conducatori auto pe care i-a oprit in trafic in zona „Popasului Sinesti”, pentru a nu lua masurile legale ce se impuneau fata de acestia. In urma activitatilor specifice efectuate in cauza de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Ialomita, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita s-a reusit probarea activitatii infractionale a politistului”, informeaza Directia Generala Anticoruptie.

 

Refuz la Sacelu, Gorj

Nu la fel a procedat seful postului de politie Sacelu, din judetul Gorj, care a refuzat mita si a apelat la DGA pentru prinderea in flagrant a celui care insista sa-i dea bani pentru a-l scapa de un dosar penal. “In fapt, in cursul zilei de 27 iunie a.c., cu ocazia unui control de rutina, seful postului de politie Sacelu/Gorj, l-a depistat in trafic pe H.C., de 29 ani, care conducea pe drumul public o autoutilitara inmatriculata in R. Bulgaria, fara a poseda permis de conducere. Agentul de politie a procedat la intocmirea actelor procedurale cu privire la infractiunea constatata. La un moment dat, invinuitul H.C. a intervenit pe langa politist spre a nu da curs demersurilor legale, oferindu-i in schimb o suma de bani neprecizata, dar a fost refuzat. A doua zi, cand s-a prezentat la sediul postului de politie cu documentele personale si ale autovehiculului solicitate in ziua anterioara, H.C. a revenit asupra ofertei de mituire, de aceasta data insa fiind surprins in flagrant in timp ce oferea agentului de politie suma de 20 euro, din totalul de 460 euro, pe care ii avea asupra sa, solicitand in mod expres sa nu se dea curs cercetarilor derulate impotriva sa”, anunta DGA.

Flagrantul a fost organizat de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, impreuna cu ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Gorj si cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, precum si al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj. Fata de invinuit, procurorul de caz a luat masura retinerii pentru 24 de ore si este cercetat in continuare pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, prev. de art. 255 din C.pen.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.