Politisti rutieri si cameramani

Politistii rutieri vor deveni cameramani, dupa ce Ministerul Administratiei si Internelor ii va dota cu aparatura de inregistrare audio-video a discutiilor cu soferii, in trafic. Potrivit sefului Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, este un proiect-pilot implementat in 5 judete, printre care si Constanta, unde a inaugurat, miercuri, noul sediul al Politiei Rutiere. Costurile cu noua tehnica se ridica la 700.000 de dolari, iar banii provin dintr-o sursa extrabugetara.

Pana acum au fost achizitionate 20 de camere video, pentru a fi testate care se potrivesc mai bine misiunilor din teren. “Aplicam acest proiect-pilot pentru a gasi cea mai buna varianta, astfel incat atunci cand vom implementa proiectul mare sa fie unul eficient. Daca va avea succes, toti politistii rutieri care executa misiuni in strada vor fi dotati cu tehnica de acest gen. Este important, in primul rand, pentru protectia agentilor, deoarece conducatorii auto recurg uneori la agresiuni verbale si fizice impotriva lor“, a declarat chestorul Popa.

Seful Politiei Romane a precizat ca are promisiuni de la o ambasada ca va primi finantarea, insa a refuzat sa dea detalii, in lipsa acordului partenerului. “Am avansat discutii pentru finantare din fonduri extrabugetare si este vorba de vreo 700.000 de dolari pentru a cumpara aceasta tehnica”, a rezumat Liviu Popa.

La inaugurarea noului sediul al Politiei Rutiere Constanta a fost prezent si adjunctul sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul MAI, chestor principal de politie Lucian Guran. “Multumim celor implicati in acest proiect. Pentru ce au reusit, politistii din Constanta merita sa fie felicitati. Noul sediu va raspunde nevoilor cetatenilor care intra in contact cu Politia Rutiera”, a declarat el. La eveniment au mai participat reprezentanti ai conducerii I.P.J. Constanta.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.