Pretul minim pentru o actiune Petrom: 0,3708/lei

 

Executivul a stabilit, marti, la 0,3708 lei, pretul minim pentru o actiune din pachetul de 9,84% pe care le vinde de la Petrom, pe bursa. Aceasta reprezinta o valoare medie pentru tranzactiile cu actiuni Petrom in ultimele 52 de saptamani. Pretul maxim a fost stabilit la 0,46 lei/titlu.

 

”Pretul minim stabilit de Guvern pentru oferta de vanzare de actiuni Petrom pe bursa reprezinta o valoare medie pentru tranzactiile cu actiuni Petrom in ultimele 52 de saptamani. Consideram ca este un pret real si fezabil de pornire. Asteptam ca la finalul tranzactionarii sa incasam mai mult decat aceasta valoare pe actiune”, a declarat marti, dupa sedinta Executivului, ministrul Economiei, Ion Ariton. El a afirmat ca semnalele din piata sunt pozitive si a amintit si doua elemente care tin de dezvoltarea companiei OMV Petrom: prelungirea cu 5 ani a perimetrului de explorare Neptun in bazinul Marii Negre si descoperirea zacamantului de gaze naturale din judetul Gorj.

In perioada 11-22 iulie se desfasoara cea mai mare oferta din istoria Bursei, prin care statul intentioneaza sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP). Statul poate strange maximum 2,56 miliarde lei (circa 610 milioane euro). Oferta va fi considerata incheiata cu succes daca se vor cumpara peste 80% din actiunile scoase la vanzare. Din cele 5,57 miliarde de actiuni care fac obiectul ofertei, 85% vor fi destinate investitorilor institutionali, iar restul de 15% – micilor investitori. Subscrierea se va realiza prin intermediul caselor de brokeraj BT Securities, EFG Eurobank Securities, Romcapital si CEC Bank.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.