Prima ninsoare a blocat Transfagarasanul

 

Circulatia pe DN 7C – Transfagarasan, intre judetele Arges si Sibiu, a fost blocata, joi, din cauza zapezii cazute in ultimele 24 de ore, drumarii actionand pentru curatarea carosabilului pe sectorul de drum afectat.

Din cauza ninsorii abundente, traficul a fost intrerupt total, inca din cursul noptii de miercuri spre joi, pe tronsonul de drum cuprins intre kilometrii 109 si 117, potrivit informatiilor transmise de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Tot din cauza ninsorii abundente si a vantului puternic, stratul de zapada depus pe sosea a ajuns pana la 10 – 15 centimetri grosime. In urma interventiei utilajelor de la Districtul Drumuri Nationale Piscu Negru, a fost redata circulatiei o cale de rulare, intre Cabana Capra si Cota 2000.

Meteorologii au prognozat in continuare, pentru zona Muntilor Fagaras, precipitatii sub forma de ninsoare, ceata si vant puternic.

 

A nins si la Balea Lac vreo 10 cm

Stratul de zapada care s-a depus, in ultimele 24 de ore, la Balea Lac, in Muntii Fagaras, atinge 10 centimetri, in zona fiind inregistrate, joi dimineata, precipitatii mixte, sub forma de lapovita si ninsoare. Precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare au debutat miercuri si au continuat pe toata durata noptii de miercuri spre joi, dar si joi dimineata. In plus, temperaturile au scazut ziua pana la 2 – 3 grade, iar noaptea au coborat sub zero grade.

Stratul de zapada a ajuns, joi, si in Muntii Pietrosul Rodnei din judetul Maramures la 5 centimetri, si ninge in continuare fulguit, iar vremea este deosebit de rece pentru aceasta perioada a anului. Meteorologii statiei Iezer – Pietrosul Rodnei spun ca, de obicei, la inceputul lunii septembrie, prima ninsoare anunta schimbarea anotimpului calduros.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.