Primaria Sectorului 6: Panouri solare in proiectul Casa Verde

 

Primaria Sectorului 6 a castigat doua proiecte de eficientizare a consumului de energie termica, in valoare de 2,3 milioane de lei, pe care le-a depus la Administratia Fondului de Mediu, contractele intre cele doua institutii fiind semnate la inceputul lunii august.

Primul proiect inzestreaza Complexul de Servicii sociale Sf. Nectarie cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere. Finantarea din partea AFM se cifreaza la 449.736,00 lei, suma nerambursabila, iar valoarea totala este de 601.839 lei.

Cel de al doilea proiect se refera la montarea de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere si incalzire la blocul de locuinte sociale din strada Dealul Tugulea, ce va duce la eficientizarea consumului de energie termica. Finantarea nerambursabila de la Administratia Fondului de Mediu este de 1.136.440,00 lei. Valoarea totala se ridica la 1.739.304 lei.

Prin aceste investitii, Primaria Sectorului 6 urmareste protejarea mediului prin reducerea emisiilor poluante, diversificarea surselor de producere a energiei, precum si modernizarea capacitatii de producere a energiei din surse neconventionale. Totodata, autoritatea locala va reduce cheltuielile bugetului local, dar si dependenta de importurile de resurse de energie primara.

Proiectele au fost depuse de autoritatea locala prin „Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.