Primarul din Targu Secuiesc, trimis in judecata pentru mita

 

Primarul din municipiul Targu Secuiesc, Racz Karoly, suspendat din functie, a fost trimis in judecata, in stare de arest, de procurorii DNA Brasov, pentru luare de mita in forma continuata (zece acte materiale). El a pretins si primit bani de la firma denuntatorului in cauza, care furniza municipalitatii produse de balastiera si cariera (nisip, piatra sparta) si transportul materialelor de constructii, pe o perioada de 36 luni.

 

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, in luna februarie 2010 Racz Karoly, in calitate de primar al municipiului Targu Secuiesc, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) o suma de bani, cu titlu de mita. Banii au fost pretinsi pentru ca, in calitatea sa primar, sa asigure derularea normala a acordului-cadru de prestari servicii incheiat intre municipiul Targu Secuiesc si firma denuntatorului, avand ca obiect furnizarea produselor de balastiera si cariera (nisip, piatra sparta) si transportul materialelor de constructii, pe o perioada de 36 luni, contract in valoare totala de 2.123.224,5 lei, fara TVA, informeaza un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Edilul ar fi trebuit sa asigure emiterea de comenzi din partea Primariei si aprobarea platii produselor livrate. Ulterior, in acest scop, in perioada aprilie – octombrie 2010 si februarie – martie 2011, Racz Karoly a primit suma totala de 51.000 de lei de la denuntator. In 11 martie 2011, a fost organizat un flagrant, in urma caruia s-a constatat ca Racz Karoly a primit mita suma de 10.000 de lei de la denuntator, reprezentand o transa din totalul mentionat mai sus. In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile apartinand inculpatului. In 12 martie, Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventiva a lui Racz Karoly, pe o durata de 29 zile. In urma acestei decizii, primarul a fost suspendat din functie, prin ordin al prefectului de Covasna. Primarul Racz Karoly se afla la primul mandat si a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.