Prins baut la volan si croit pe mituire

 

Un sofer din judetul Prahova a fost arestat preventiv pentru dare de mita, el fiind prins in flagrant in timp ce oferea mita unui politist de la rutiera care il prinsese baut la volan. Inculpatul circula si cu carnetul suspendat.

 

Flagrantul a fost organizat in 10 iunie a.c., de catre ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Anticoruptie pentru Judetul Ilfov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. “La data de 9 iunie, politistul S.C., din cadrul Postului de Politie Balotesti, judetul Ilfov, a formulat un denunt impotriva lui F.N.C., din localitatea Brazii de Sus, judetul Prahova, sub aspectul comiterii infractiunii de dare de mita. Politistul a sesizat ca, la data de 7 iunie a.c., l-a identificat pe F.N.C. conducand sub influenta bauturilor alcoolice un autoturism, avand permisul de conducere anulat. Totodata, cel in cauza a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest, precum si sa fie condus la o unitate medicala pentru a i se recolta probe biologice”, precizeaza DGA intr-un comunicat.

F.N.C. i-a cerut politistului sa se intalneasca pe 10 iunie, ca sa ii dea o suma de bani pentru a-l scapa de cercetare si tragere la raspundere pentru comiterea infractiunilor comise. Flagrantul a fost organizat chiar la Postul de Politie Balotesti, unde inculpatul a venit cu 500 de lei sa-i dea agentului de politie. F.N.C. a fost retinut si ulterior prezentat Tribunalului Bucuresti, unde a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de dare de mita.

 

Agent de penitenciar, manjit cu 1.500 de euro

Un agent din cadrul Penitenciarului Barcea Mare, judetul Hunedoara, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru ca a pretins si primit in mai multe transe 1.500 euro de la un detinut, pentru a-i facilita favoruri interzise. “In ziua de 8 iunie a.c., la Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara a fost inregistrat denuntul lui K.A. referitor la faptul ca, in perioada 2010 – 2011, cat a efectuat o pedeapsa privativa de libertate in penitenciarul mentionat, agentul de penitenciar C.N.L. i-a pretins si denuntatorul i-a dat, in mai multe transe, suma totala de 1.500 euro pentru a-i facilita accesul la munca ori pentru ca acesta sa-i procure si sa-i introduca in penitenciar telefoane mobile sau alte bunuri interzise la detinere. Ca urmare a unui flagrant organizat de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Anticoruptie pentru Judetul Hunedoara, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, la data de 9 iunie a.c., agentul de penitenciar a fost prins in municipiul Deva, dupa ce a primit de la denuntator 400 lei, ce reprezentau o parte din suma pretinsa pentru motivele aratate mai sus”, informeaza DGA.                                     

In urma audierii agentului de penitenciar si a denuntatorului, procurorul de caz a dispus retinerea agentului de penitenciar. Ulterior, aceasta a fost depus in arestul Politiei municipiului Deva iar in 10 iunie a fost prezentat Tribunalului Hunedoara, care a emis mandat de arestare preventiva pe 29 de zile sub aspectul comiterii infractiunii de luare de mita.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.