Programul Rabla i-a salvat pe producatorii de automobile

 

Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, sustine ca Programul Rabla i-a salvat pe producatorii de automobile, intrucat 57.000 din totalul de 75.000 de masini noi vandute in acest an in Romania s-au achizitionat prin programul amintit.

‘In acest an s-au vandut 75.000 de masini noi, dintre care 57.000 prin Programul Rabla. Putem spune ca acest program a salvat producatorii de automobile’, a spus ministrul Mediului vineri, la Zalau, in cadrul unei intalnirii cu oficialitatile si cu primarii din judetul Salaj.

Prin Rabla 2010 s-au casat pana in prezent peste 183.000 de masini mai vechi de 10 ani, programul fiind suplimentat anul acesta de trei ori, pana la 190.000 de tichete valorice. Pentru a putea fi valorificate toate voucherele, Guvernul a prelungit operatiunea pana la sfarsitul lunii ianuarie 2011.

In ceea ce priveste majorarea taxei de poluare, Borbely a spus ca aceasta se justifica prin numarul mare de masini second hand intrate in tara, comparativ cu cele noi vandute de producatori. ‘Taxa de poluare se va majora de anul viitor, pentru ca nu este posibil sa dam 720 de milioane de lei de la Fondul de Mediu, in vreme ce in tara au intrat 120.000 de masini second hand, dintre care 40% mai vechi de 10 ani’, a afirmat ministrul Mediului si Padurilor.

Borbely considera insa ca pot fi aduse fara nicio problema masini second hand, daca ele vor fi vandute prin programul Rabla, pentru 3.000 de lei, dupa care acesti bani vor fi folositi ca avans pentru o masina noua.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.