Proiectul #Integritate 2020, lansat la TIFF

În cadrul ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a fost lansat Proiectul #Integritate 2020, ce constă în organizarea unui concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție.

Evenimentul a avut loc în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, fiind derulat de Direcția Generală Anticorupție (DGA) în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România.

„Educația pentru promovarea integrității reprezintă un concept modern și prietenos, care se referă la  o multitudine de activități adresate copiilor, adolescenților, tinerilor și adulților în scopul formării și dezvoltării capacităților, atitudinilor, deprinderilor și comportamentului integru, pentru creșterea gradului de conștientizare și a nivelului de educație anticorupție”, au precizat organizatorii.

Proiectul #Integritate 2020 și-a propus să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unei competiții de scurtmetraj cu tematică anticorupție.

Participanții la concurs sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.

Filmele premiate în cadrul Competiției vor fi proiectate pe marele ecran, la TIFF 2021, în cadrul unui eveniment dedicat, care va include și dezbateri cu publicul pe teme relevante pentru subiectul acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.