Rabla prelungita

 

Ministrul Laszlo Borbely a anuntat, vineri, prelungirea pana la 12 decembrie a termenelor de valorificare a tichetelor valorice pentru Programul Rabla destinat masinilor si tractoarelor, la solicitarea proprietarilor de vouchere. Pana la 9 noiembrie au fost castate 112.308 de masini si s-au achizitionat 28.854 de autovehicule noi, din care 9.559 de origine autohtona. 

\”In continuare tichetele valorice se elibereaza de catre colectori pana la data de 21 noiembrie, utilizarea tichetelor se va face pana la data de 12 decembrie – nu 23 noiembrie – si ultima cerere de decontare din cadrul programului se poate depune pana la data de 15 decembrie, iar decontarea se va efectua pana la data de 23 decembrie\”, a precizat ministrul.

Laszlo Borbely a atras atentia ca, dupa datele stabilite, voucherele isi pierd valabilitatea si cine nu le utilizeaza in acest termen le va pierde.

Modificarea este valabila pentru ambele componente ale Programului Rabla – masini si tractoare. Anul viitor, cam prin februarie, Programul Rabla va fi repornit. “Va fi, probabil, cam in aceleasi conditii ca anul acesta. Am avut, asa, o previziune: cam 120.000 de masini vor fi predate. Anul trecut au fost 190.000\”, a spus Borbely.

Ministrul Mediului a precizat ca Programul Rabla pentru tractoare a pornit abia in luna septembrie pentru ca a existat \”o disputa cu Uniunea Europeana\”, mentionand ca la acesta ora exista 75 de cereri. \”Va reporni si pentru tractoare, pentru ca exista interes\”, a spus Laszlo Borbely.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.