RADET porneste caldura in Bucuresti


 

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti incepe probele la cald in sistemul centralizat de incalzire, din noaptea de miercuri, intrucat scaderea accentuata a temperaturilor exterioare si prognozele meteorologice ii permit acest lucru. Potrivit legii, furnizarea energiei termice in sistem centralizat poate incepe inainte de 1 noiembrie, daca timp de 3 zile consecutiv se inregistreaza o medie a temperaturilor exterioare de 10 grade Celsius.

 

Probele vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval necesar pentru echilibrarea sistemului de distributie si furnizare a energiei termice, anunta Mihai Becheanu, directorul general al RADET. “Ulterior, in functie de evolutia buletinelor meteo, se va trece la furnizarea agentului termic pentru incalzire in regim permanent. Procedurile de incarcare la cald a instalatiilor se vor desfasura in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele punctuale in care acest lucru nu este posibil din motive obiective, precum lucrari de modernizare aflate in desfasurare, lucrari nefinalizate ori avarii in instalatiile interioare ale asociatiilor de proprietari etc”, explica seful regiei de termoficare.

Asociatiile de proprietari care nu doresc sa beneficieze in acest moment de energie termica pentru incalzire au posibilitatea sa-si regleze, sa limiteze ori sa refuze acest serviciu inchizand vanele contoarelor aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor. De asemenea, asociatiile care doresc sa beneficieze de acest serviciu sunt rugate sa verifice si sa corecteze pozitia vanelor acestor aparate, conform deciziei comune luate la nivel de imobil, mai anunta. “La consumatorii de tip urban, in cazul carora sunt indeplinite conditiile tehnice necesare, se poate pune permanent in functiune sistemul de incalzire, la cererea acestora. De asemenea, in cazul institutiilor publice cu caracter social (crese, gradinite, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru incalzire in regim permanent, singura conditie fiind inregistrarea unei solicitari din partea acestora. Reamintim faptul ca, potrivit art. 30, alin. (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica, debransarea instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale consumatorilor de energie termica dintr-un condominiu nu poate fi efectuata in timpul sezonului de incalzire”, mai precizeaza dir. Becheanu.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.