Rafila: România introduce formularul de localizare a pasagerului (PLF)

România va introduce, până în 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form (PLF) -, ce trebuie completat de toate persoanele care intră în țară.
 
 
Anunțul a fost făcut, în debutul ședinței Guvernului din 8 decembrie, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a fost la reuniunea miniştrilor Sănătății din statele Uniunii Europen (UE), unde s-a discutat despre introducerea obligatorie de către toate țările membre a acestui formular.
 
Formularul PLF este implementat deja în mai multe state europene, între care și Grecia, unde românii care care au mers în această vară în vacanță l-au completat. Țările care au introdus deja PLF permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor (EU digital Passenger Locator Form – dPLF).
 
Formularul PLF facilitează autorităților de sănătate publică urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși COVID în timpul călătoriei lor cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu autobuzul sau cu mașina personală
 
Astfel, pot fi contactați rapid călătorii le completează în acest document, care cuprinde informații despre mijlocul de transport și călătorie, informatii personale, de contact, despre adresa permanentă, cazarea anterioară, adresa temporară, însoțitorii de călătorie și persoanele de contact în caz de urgență. Este necesară înregistrarea cu o adresă de e-mail şi cu o parolă valide.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.