RAR: 48% din mașinile verificate în S1 aveau defecțiuni tehnice

Registrul Auto Român a verificat în trafic în primele 6 luni 35.468 de vehicule în toată țara și au depistat la aproximativ 48% dintre ele cel puțin o neconformitate tehnică.

Totodată, aproape 5 procente (1.758) dintre vehiculele verificate tehnic prezentau pericol iminent de accidente.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Iată precizările RAR:

În urma testărilor realizate, la 9% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat neconformități legate de poluare.

Din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În BUCUREŞTI în urma controalelor mixte desfășurate de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2017 au fost aplicate 1.120 sancțiuni, au fost reținute 17 permise de conducere și 875 de certificate de înmatriculare.

Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.