RATB a renuntat la greva de solidaritate

Greva de solidaritate anuntata de o parte dintre sindicalistii RATB care lucreaza in transportul electric (tramvaie, troleibuze) a fost suspendata, marti dimineata, la ora 6:00, dupa numai doua ore de protest, astfel ca in Bucuresti se circula chiar mai bine decat intr-o zi obisnuita, deoarece parcul auto al Regiei a fost suplimentat cu 10-15%, la cererea primarului general Sorin Oprescu.

\”Se circula chiar mai bine decat m-as fi asteptat\”, a declarat primarul general al Capitalei, la ora 8:30, prezent la Centrul Infotrafic, unde s-a dus pentru a vedea modul in care se desfasoara circulatia in Bucuresti.

Luni seara, Sorin Oprescu a dispus ca zonele deservite de metrou si tramvaie sa fie acoperite de linii suplimentare de autobuz, astfel ca marti circula si urmatoarele autobuze: 619 pe traseul liniei de tramvai 19, linia 640 pe traseul liniei 40 si 656 pe traseul liniei 56 – Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarasilor.

De asemenea, linia de autobuze 605 functioneaza pe traseul tramvaiului 5 – Bd.Aerogarii, Str. Barbu Vacarescu,

In zonele Prelungirea Ferentari, Calea Ferentari, intre Zetari si Calea Rahovei, unde circula tramvaiul 8, functioneaza linia de autobuze 608 (pe traseul Zetarilor, Calea Ferentarilor, Calea Rahovei, P-ta Chirigiu.

Pe Calea Giulesti, acoperita de linia tramvaiului 44, circula linia de autobuze 644. Traseele initiale ale autobuzelor si troleibuzelor au ramas neschimbate. Intr-o zi de lucru, RATB are in traseu 914 autobuze.

Angajatii Metrorex au intrat, marti, intr-o greva generala de solidaritate intre orele 4:00 – 12:00, protestul fiind mai scurt decat se anuntase initial, la cererea Fundatiei \”Salvati-va Ingerii\”, care organizeaza un concert umanitar de 1 iunie in Piata Constitutiei, avand ca scop strangerea de fonduri pentru construirea noului Spital “Marie Curie”.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.