RATB gratuit la meciul Romania-Franta

 

RATB va suplimenta, marti, numarul mijloacelor de transport in comun, cu ocazia meciului Romania-Franta de pe National Arena. Astfel, pentru preluarea spectatorilor de la stadion vor fi puse la dispozitie 210 vehicule, dintre care 120 de autobuze, 40 de troleibuze si 50 de tramvaie. Posesorii de bilete de intrare vor putea circula gratuit, in baza respectivului bilet, spre si de la stadion, cu vehiculele RATB care au afisat mesajul CURSA SPECIALA, dar nu si cu metroul, care insa isi va prelungi programul de circulatie pana cu o ora dupa incheierea partidei.

 

Primarul general Sorin Oprescu face apel catre bucuresteni sa utilizeze cat mai putin autovehiculele personale si sa apeleze la mijloacele de transport in comun, pentru a evita blocajele de trafic. De altfel, vor fi instituite si restrictii de circulatie, pentru a facilita plecarea fara probleme a celor 54.000 de spectatori. Meciul va incepe la ora 21.30.

De asemenea, pe parcursul intregii nopti, intre orele 23:00 – 6:00, publicul calator va putea beneficia, ca de obicei, de serviciile RATB de pe cele 23 de linii de transport de noapte, cu plecare din zona Piata Unirii, care asigura legatura catre toate marile cartiere bucurestene. Pentru evitarea situatiilor de vandalism, mijloacele de transport sunt dotate cu dispozitive de monitorizare video.

Mijloacele de transport, introduse special pentru acest eveniment, vor circula astfel:

  • 30 de autobuze vor pleca de la stadion la iesirea spre Pierre de Coubertin si vor circula pe traseul: B-dul Pierre de Coubertin, Soseaua Pantelimon, B-dul Pache Protopopescu, B-dul Carol I, Universitate, B-dul I.C. Bratianu, Piata Unirii. Autobuzele vor efectua opriri in statiile Sos. Iancului, Calea Mosilor, Universitate, Piata Unirii;

  • 60 de autobuze vor pleca de la stadion la iesirea spre Maior Coravu, pe traseul: strada Maior Coravu, Soseaua Mihai Bravu, strada Matei Voievod, B-dul Pache Protopopescu, B-dul Carol, Piata Universitatii, B-dul I.C.Bratianu, Piata Unirii. Statii efectuate pe traseu vor fi: Matei Voievod, Calea Mosilor, Universitate, Piata Unirii.

  • 30 de autobuze vor avea plecarea de la stadion la iesirea spre B-dul Basarabia si vor urma traseul: B-dul Basarabia, Piata Muncii, B-dul Decebal, Piata Unirii. Autobuzele vor efectua opriri in statiile Piata Alba Iulia, Piata Unirii.

  • 40 de troleibuze vor avea plecare de la stadion la iesirea spre Str. Tony Bulandra si vor circula pe urmatorul traseu: strada Vatra Luminoasa, strada Matei Voievod, B-dul Carol I, Piata Universitatii, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogalniceanu, pana la terminalul Vasile Parvan. Statii efectuate pe traseu sunt: Matei Voievod, Calea Mosilor, Universitate.

  • 50 de tramvaie vor circula pe urmatorul traseu: B-dul Basarabia, Calea Calarasilor, pana la terminalul Piata Sfanta Vineri. Tramvaiele vor opri in statiile B-dul Mircea Voda (de pe Calea Calarasilor), Piata Sfanta Vineri.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.