RATB licitează sisteme de climatizare pentru autobuze

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a publicat marți pe SEAP un anunț privind achiziționarea prin licitație a unor sisteme de climatizare pentru modernizarea autobuzelor Mercedes Benz Euro 3.

Anunțul prevede încheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic, cu o durată de 24 de luni și cu o valoare estimată la 11.042.017 lei, fără TVA.

Obiectul contractului constă în “furnizarea produselor și prestarea serviciilor pentru modernizarea autobuzelor Mercedes Benz Euro 3 cu sistem de climatizare în salonul de călători (inclusiv furnizarea pieselor necesare)”. Cantitatea maximă vizată de acest acord este de 150 de autobuze.

Totodată, furnizorul produselor și serviciilor solicitate trebuie să își ia “angajamentul ferm” că sistemele de climatizare vor funcționa în autobuze în condițiile climatice ale Capitalei și vor realiza condițiile de microclimat conform prevederilor acordului.

De asemenea, furnizorul trebuie să realizeze “reomologarea de tip la RAR a autobuzelor pe care va monta sistemele de climatizare pe costurile și răspunderea sa, în condițiile prevăzute de legislația română în domeniu”, conform anunțului citat.

Criteriul de atribuire a contractului va fi prețul cel mai scăzut, iar principalele modalități de finanțare și plată sunt reprezentate de bugetul local.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 septembrie, ora 16,00. Data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, este 9 octombrie, ora 18,00.

Numai jumătate din totalul autobuzelor au aer condiționat

Primarul general Gabriela Firea a recunoscut că numai jumătate din cele 1.000 de autobuze ale RATB sunt dotate cu aer condiționat.

“Sper din tot sufletul – și nu e doar o speranță deșartă, ci am argumente să cred ceea ce voi spune în continuare – că este ultima vară în care în București nu se va mai putea circula civilizat. Așa cum știți, acum, din cele 1.000 de autobuze doar jumătate au aer condiționat. Sunt autobuze cumpărate de zece ani”, a declarat ea în 4 august, la comandamentul anticaniculă.

Firea a amintit că “suntem în plină procedură de licitație pentru cumpărarea a 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze – toate moderne, ultramoderne aș putea să spun – dotate și cu aer condiționat, pe lângă alte facilități tehnice”.

Ce nu a spus Gabriela Firea este că aceste vehicule noi vor intra în dotarea RATB în următorii 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.