Razie continua in Complexul Europa

 

Actiunile de control la Complexul Europa din Bucuresti continua, marti, Garda Financiara si inspectorii vamali organizand doua razii pentru descoperirea spatiilor inchiriate ilegal si a marfurilor fara acte de provenienta. Prima razie a avut loc in jurul orei 5.00, iar a doua, la 9.00.

 

In urma controalelor, s-a constatat ca spatiile sunt inchiriate ilegal, iar marfa nu are documente de provenienta legale. Autoritatile au confiscat, luni, 40 de tone de marfa, in valoare de aproximativ 140.000 de euro. Comisarii au ridicat articole de imbracaminte, incaltaminte si jucarii, provenite din China si aduse de la Constanta cu autotrenurile.

In urma verificarilor, inspectorii financiari au constatat ca evaziunea fiscala in zona este de 100% si ca forma de detinere a spatiilor este in afara legii. Produsele confiscate vor fi valorificate prin directiile de finante, iar sumele obtinute vor fi virate la bugetul de stat.

Confiscari de marfuri fara documente de provenienta s-au facut, luni, si din depozitele Complexului \”Dragonul Rosu\”, in total fiind sigilate 600 de depozite in cele doua complexe comerciale.

 

43 de constructii ilegale, acceptate de instanta

Referitor la legalitatea constructiilor din Complexul Europa, Primaria Sectorului 2 precizeaza ca a identificat 42 dintre ele ridicate ilegal, motiv pentru care a dispus demolarea lor si amendarea contraventionala a tuturor celor vinovati. “Instantele de judecata, avand in vedere faptul ca toate aceste constructii au fost edificate pe un teren proprietate privata, le-a considerat ca fiind legale si a desfiintat, prin hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile, 41 din dispozitiile Primariei Sectorului 2 de demolare a acestora, care este suspendat pana la solutionarea unui alt dosar privind dreptul de proprietate asupra terenului pe care se afla acest spatiu comercial din cadrul Complexul Europa”, ne-a declarat primarul Neculai Ontanu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.