Reabilitarea termica fara autorizatie de construire, amendata

 

Cei care isi anvelopeaza apartamentele fara a detine autorizatie de construire riasca amenzi intre 1.000 si 100.000 de lei, avertizeaza Primaria Sectorului 6, care a aplicat pana acum sanctiuni pentru 18 asemenea abateri de la Legea nr. 50/1991. E drept ca le-a dat pe cele mai mici, proprietarii fiind “arsi” cu cate 1.000 de lei si obligati sa readuca fatada blocului la starea initiala.

Conform prevederilor Legii nr. 50/1991, republicata, reabilitarea termica a imobilelor se executa pe intreaga constructie si numai dupa obtinerea autorizatiei de construire de la Primaria Sectorului 6. In ultimele luni, inspectorii Primariei sunt tot mai des sesizati de catre asociatiile de proprietari care reclama persoanele ce executa, individual, lucrari de acest gen, anunta autoritatea locala bucuresteana.

Din statistica Serviciului Disciplina in Constructii, si reiese ca valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate de la inceputul anului cetatenilor din acest sector pentru incalcarea legislatiei in constructii depaseste 120.000 lei. In peste 50 de cazuri, sanctiunile i-au vizat pe cei care construiesc fara autorizatii emise de Primarie si recurg la improvizatii in constructii – la fatade sau supraetajari ale imobilelor, copertine, garaje sau modificari interioare. Amenzile aplicate in acest caz se incadreaza intre 1.000 si 5.000 lei. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.