Reduceri la bilete pentru 130 de trenuri

Reduceri importante la bilete pentru 130 de trenuri InterRegio sunt prevăzute în noul Mers al Trenurilor, care a intrat în vigoare pe 11 decembrie, iar reducerile sunt valabile până la 10 iunie 2017, informează CFR Călători.

Astfel, la aceste trenuri se aplică tarife mai mici, aferente rangului de tren Regio, atât la bilete, cât şi la abonamente (click Anexa 1).

Important!

La toate trenurile IR la care se aplică oferta tarifară R pentru călătoria la clasa a 2-a, rezervarea locului este obligatorie. Valoarea tichetului de rezervare (clasa a 2-a) este de un 1 leu.

Excepție fac posesorii de abonamente la trenuri R care circulă cu aceste trenuri IR la clasa a 2-a, neavând obligativitatea rezervării locului. În cazul în care se dorește loc rezervat, se plătește tariful de rezervare în valoare de 1 leu.

Pentru călătoria la clasa 1, se achită integral diferențele tarifare și rezervarea locului la tarif de IR clasa 1.

Atenție!

Abonamentele la trenurile Regio sunt valabile și la următoarele trenuri InterRegio, fără loc rezervat.

tabel-trenuri

În cazul în care se solicită loc rezervat, se vor achita integral diferențele tarifare (IR – R și tichet loc).

Exemple

La trenul IR 1634, un bilet de călătorie la clasa a 2-a pe  ruta Brașov – București costă 25,20 lei în loc de 48,90 lei.

La unele trenuri Interregio care circulă între București – Craiova și retur, un bilet costă 30,50 lei în loc de  60 lei.

În plus, la unele trenuri InterRegio de pe rutele Bucureşti –Galaţi, Galaţi – Buzău, Braşov – Iaşi, Oradea – Cluj Napoca, Cluj-Napoca – Salonta şi retur, preţurilebiletelor de clasa a 2-a, la tarif întreg (adult şi copil), sunt reduse procentual cu 10% – 35% (click Anexa 3).

Important!

La toate trenurile IR la care se aplică reducerile procentuale, rezervarea locului este obligatorie, valoarea tichetului de rezervare fiind de 3,9 lei.

Exemple

La trenurile IR 1531, IR 1532, IR 1533, IR 1534, IR 1535, IR 1536, un bilet de călătorie Oradea – Cluj Napoca este redus cu 30% și costă 32,35 lei, în loc de 44,50 lei.

Toate tarifele menţionate includ şi tariful de rezervare a locului.

Biletele pot fi cumpărate atât Online de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele XsellKiosk din gări, de la automatele ZebraPay, direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR cât și de la distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Informații actualizate despre circulația trenurilor, la www.cfrcalatori.ro, la telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau la personalului feroviar din gări.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.