Sameday preia compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria

Sameday vrea să preia compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria, ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune. Tranzacția se află în analiză la Consiliul Concurenței.

Sprinter are o prezență de peste 25 de ani pe piața maghiară de servicii expres de livrare, fiind asociată cu nume de marcă, precum rețeaua de puncte fixe de ridicare și colectare a coletelor, Pick Pack Pont, și Sprinter, cu zeci de ani de experiență în livrarea la domiciliu. Compania deservește un număr important de afaceri online, atât interne, cât și multinaționale, operatori de servicii consolidate și realizează livrări transfrontaliere către România și alte țări.

Până la finalul anului 2024, rețeaua Sameday out of home din Ungaria va ajunge la aproape 2.200 de lockere easybox și puncte de livrare, cu acoperire în toate marile orașe și regiuni din țara vecină și care vor fi activate în perioada următoare pentru magazinele online care expediază crossborder.

Clienții Sprinter vor beneficia în continuare de aceleași servicii și, în plus, vor putea accesa servicii noi și o infrastructură de tehnologie adaptată pentru eCommerce. De asemenea, angajații și subcontractorii își vor continua activitatea și vor putea accesa mai multe oportunități de creștere odată cu finalizarea tranzacției, având în vedere planurile ambițioase de dezvoltare ale companiei.

Lucian Baltaru

„Construim o zonă de livrare unitară și fără granițe, care va îmbunătăți experiența clienților și va reduce costurile de livrare pentru magazinele online din România, Ungaria și Bulgaria. Avem un plan ambițios de a ajunge la 8.500 de puncte de livrare în regiune în acest an, iar eventuala preluare a infrastructurii Sprinter reprezintă un pas important. Vom continua extinderea accelerată prin creșterea numărului de easybox-uri și introducerea unor noi puncte de livrare și a sistemelor shop-in-shop, care vor sprijini la dezvoltarea și mai accelerată a comerțului online în regiune”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

În ultimele 12 luni, Sameday a înregistrat o creștere cu 115% a numărului de magazine online care au accesat serviciile de expediere crossborder, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022. Cu un total de 95 de milioane de colete livrate în regiune în ultimul an, prima companie românească de curierat care a deschis operațiuni în afara granițelor se află în al patrulea an de activitate în Ungaria și al doilea an de prezență în Bulgaria.

Grupul Sameday va investi, anul acesta, aproximativ 30 de milioane euro in creșterea capacității de livrare, prin extinderea rețelei out-of-home. 

Investiția totală planificată de Grupul Sameday, pentru 2024, este de peste 60 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.