Saptamana cu 171 de accidente

 

La dispeceratul Centrului Operational din I.G.P.R. s-au inregistrat in cursul saptamanii 18-25 iulie 171 de accidente, soldate cu 44 de persoane decedate si 156 de raniti grav. Bilantul dramatic al acestei luni a ajuns, astfel, la peste 530 de accidente cu 112 morti si peste 520 de raniti (in saptamana 4-11 iulie, 197 de accidente cu 36 de morti si 203 raniti, iar in saptamana 11-17 iulie au fost inregistrate 169 de accidente rutiere cu 33 de morti si 172 raniti grav). Politia rutiera indeamna la prudenta si viteza mica, iar in weekend a suplimentat echipajele pe A2, spre litoral.

 

Iata accidentele saptamanii:

• luni, 18 iulie: 20 de accidente, 4 morti si 20 de raniti grav. Vinovati: conducatorii auto – 15 situatii, pietonii – 4 situatii si un biciclist – intr-o situatie;

• marti, 19 iulie: 23 de accidente, 4 morti si 19 raniti grav;

• miercuri, 20 iulie: 25 de accidente, 4 morti si 12 raniti grav;

• joi: 21 iulie: 16 de accidente, 5 morti si 25 de raniti grav;

• vineri, 22 iulie: 22 de accidente, 5 morti si 20 de raniti grav;

• sambata, 23 iulie: 27 de accidente, 8 morti si 22 de raniti grav;

• duminica, 24 iulie: 38 de accidente, 10 morti si 40 de raniti grav. Vinovati: 30 situatii – conducatorii auto; 6 situatii – pietonii; 2 situatii – carutasii.

Cateva accidente:

Doua femei si un copil nou-nascut au fost raniti, miercuri seara, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident, pe DN17C, intre localitatile Cepari si Dumitra din Bistrita-Nasaud, microbuzul lovindu-se si de o masina a SPIR, apoi rasturnandu-se.

Un autotren a tamponat un autoturism, marti, pe DN7, la km 170,6, in zona localitatii valcene Bujorenul. Accidentul s-a produs din cauza ca soferul TIR-ului nu a pastrat o distanta corespunzatoare fata de vehiculul dinainte, izbindu-l din spate. Trei persoane au fost ranite.

Sase persoane au fost ranite dupa ce, in noaptea de miercuri spre joi, in statiunea Eforie Nord, o ambulanta care transporta un pacient la spital a intrat in coliziune cu un autoturism al carui sofer nu i-a acordat prioritate de trecere, fiind apoi proiectata in peretele unui imobil.

Miercuri, la ora 8:00, o persoana si-a pierdut viata iar alta a fost ranita intr-un accident produs la iesirea din Nadlac catre Arad, in care au fost implicate doua autoturisme. O cauza probabila a accidentului a fost neacordarea prioritatii. Tot miercuri, in jurul orei 11:00, un motociclist si-a pierdut viata pe Bd. Octavian Goga din Sectorul 3 al Capitalei. “Conducatorul unei motociclete, in varsta de 34 de ani, in timp ce se deplasa pe Bd. Octavian Goga dinspre str. Nerva Traian catre Splaiul Unirii, la intrare in pasajul Marasesti, din motive ce urmeaza a fi stabilite, a pierdut controlul asupra directiei si a intrat in coliziune cu un autoturism aflat in fata sa, condus de un barbat in varsta de 66 ani”, informeaza Brigada Rutiera a Capitalei.

 

Echipaje de politie suplimentate in weekend

 

Politia Rutiera a suplimentat in weekend numarul echipajelor ce actioneaza pe Autostrada Soarelui – A2, pentru prevenirea accidentelor si asigurarea fluentei traficului. Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) anunta ca vitezomanii sunt “vanati” cu toata aparatura video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pe care o detin politistii Sectiei de Politie Autostrazi. Actiunile derulate in trafic de politistii rutieri au, in principal, un caracter preventiv, in scopul constientizarii conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie si determinarii acestora sa adopte o conduita responsabila si preventiva in trafic, precizeaza IGPR.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.