Saptamana si scumpirea la benzina. Litrul, in prag de 6 lei

 

Compania OMV Petrom a majorat, marti, cu 9 bani litrul de benzina si motorina comercializate in statiile proprii, dupa ce saptamana trecuta a majorat preturile cu 8 bani/litru, iar in urma cu doua saptamani, cu 9 bani/litru. Obisnuite ca Petrom sa dea tonul, celelalte companii, Rompetrol si Lukoil vor ridica si ele pretul, cel tarziu maine. Pretul benzinei ajunge, astfel, in prag de 6 lei/litru.

 

In statiile Petrom, benzina Premium fara plumb 95 se comercializeaza cu 5,16 lei pe litru, sortimentul Top premium fara plumb 99< costa 5,54 lei, iar OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 costa 5,30, respectiv 5,96 lei/litru.

Un litru de motorina Top Euro Diesel 5/Top Nordic Diesel costa 5,29 lei, iar unul de motorina OMV Sprint Diesel a ajuns la 5,31 lei/litru. Sortimentul Euro Diesel 5 se vinde cu 5,15 lei, iar cel de motorina OMV Alpin Diesel, cu 5,63 lei.

De la inceputul anului companiile petroliere au scumpit carburantii de sase ori, iar preturile au urcat in medie cu 3,5%. Principalele companii care distribuie carburanti sunt OMV Petrom, Rompetrol (din grupul kazah KazMunaiGaz), Lukoil Romania (subsidiata a grupului rus Lukoil) si MOL (Ungaria). Deocamdata, carburantii comercializati de Lukoil au preturi cuprinse intre 5,22 de lei si 5,70 de lei pe litru, in timp ce Rompetrol practica preturi de la 5,21 de lei pana la 5,88 de lei pe litru, dar se asteapta ca maine, cel tarziu, sa opereze scumpiri si aceste companii. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.