Schmitz a castigat “Automotive Lean Production Award 2010”

 

Uzina Schmitz Cargobull din Vreden a castigat premiul ”International Lean Production Award 2010, în categoria ”companii internationale de dimensiuni medii”. Alaturi de Audi, Magna, PWO si BMW, uzina de vehicule izoterme este unul dintre castigatorii studiului realizat de Automobil Produktion si Agamus Consult.

 

Este vorba despre un tip de productie denumit ”lean”, care se centreaza în special pe crearea de valoare pentru utilizatorul final. Activitatile de acest timp din Vreden se focalizeaza, conform reprezentantilor fabricii, pe integrarea angajatilor, începand de la pregatirea si trainingul ucenicilor.

Uzina din Vreden lucreaza deja de cinci ani cu principiile si instrumentele Toyota, pe care le-a integrat în cadrul unui asa numit Schmitz Cargobull Production System (SPS). Motivatia angajatilor este în principal rezultatul unui training intensiv în SPS. 850 angajati au participat activ la 250 ateliere pe an si sunt parte activa a succesului companiei.

”Automotive Lean Production Award se acorda din anul 2006 si de atunci peste 500 de companii din 14 tari europene au participat. Competitorii trebuie sa aiba peste 250 angajati si sa genereze mai mult de 50% din cifra de afaceri prin intermediul productiei de vehicule. La aceasta editie, 60 de companii s-au aliniat la ”start”.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.