Schmitz Cargobull creste preturile

 

Constructorul european de remorci si semiremorci Schmitz Cargobull a anuntat ca isi ajusteaza preturile, masura care intra in aplicare in luna februarie si care va afecta toate segmentele de vehicule comerciale produse, dubele, platformele, basculantele si sasiurile pentru containere.

 

Aceasta masura are drept cauza cresterea costurilor materiilor prime, cum ar fi otelul, aluminiul si materialele plastice, care au atins, recent, niveluri record, ca rezultat al cresterilor preturilor la petrol. In plus, cresterea cererii pentru produse semi-finite sau primare, cum ar fi, de exemplu, anvelopele, influenteaza, de asemenea, puternic situatia de pe piata.

Gratie masurilor de imbunatatire a eficientei implementate de Schmitz inainte si in timpul perioadei de recesiune si, de asemenea, gratie contactelor de procurare incheiate pe termen mediu si lung, Schmitz Cargobull a reusit sa absoarba cresterile anterioare de costuri. Dar situatia curenta necesita ajustari de preturi care vor varia in functie de tipul de vehicul. De asemenea, avand in vedere faptul ca aceste contracte pe termen mediu sunt subiectul conditiilor instabile ale pietei si dezvoltarii cererii si ofertei, Schmitz Cargobull nu poate exclude posibilitatea unor cresteri ulterioare de preturi pe parcursul anului 2011.

Raluca MIHAILESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.