Schneider Electric: Numarul autovehiculelor se va dubla in urmatorii 10-15 ani in Romania

 

Numarul autovehiculelor din Romania se va dubla in urmatorii 10-15 ani, iar un milion de unitati vor fi electrice, estimeaza Schneider Electric Romania, companie interesata sa participe la dezvoltarea infrastructurii necesare masinilor electrice.

 

Parcul auto din Romania a crescut anul trecut cu 1,8%, la peste 5,42 milioane de vehicule, din care 4,3 milioane sunt autoturisme, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai multe vehicule, aproape 60%, sunt echipate cu motorizari pe benzina. \”Intr-un interval de 10-15 ani in Romania vor circula un milion de masini electrice\”, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Schneider Electric Romania, Saulo Spaolanse.

La inceputul lunii iunie, Renault Romania a anuntat ca a incheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric si Siemens in vederea dezvoltarii in parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice in Romania. Acordurile au fost semnate in cadrul \”Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice – Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii\”, initiat de Renault Romania. In cadrul acestui parteneriat, compania de stat Electrica va livra electricitatea necesara alimentarii masinilor, iar cele mai mari investitii necesare derularii proiectului vor apartine Renault, alaturi de compania de utilitati. Schneider Electric vizeaza cresterea cotei de piata si vede oportunitati de dezvoltare a afacerii in toate sectoarele in care activeaza, a mai spus Spaolanse.

Schneider Electric Romania, subsidiara a companiei franceze cu acelasi nume, este specializata in distributie electrica si automatizari industriale, insa are activitati si si pe segmentele de de automatizari pentru cladiri, sisteme integrate de control pentru sectorul rezidential (prize, intrerupatoare, retele electrice) si alimentare cu energie la tensiuni medii si joase (panouri electrice de control si distributie).

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.