Sectorul 6: Gradinite mansardate si 4 corpuri noi de cladire in constructie

 

Gradinitele din Sectorul 6 al Capitalei vor putea primi mai multi copii in acest an scolar, dupa lucrari de supraetajare a unora dintre cladiri, efectuate in vacanta de vara. De asemenea, se afla in constructie patru corpuri noi de cladire.

Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, a dispus la sfarsitul lunii iunie, cand prescolarii au intrat in vacanta mare, ca Administratia Scolilor sa execute investitii in scopul cresterii numarului de locuri in gradinite. Daca in anii precedenti au fost supraetajate opt gradinite, facilitand accesul la educatie a sute de copii, alte cinci gradinite – nr. 111, nr. 273, nr. 217, nr. 218, nr. 210 – urmeaza sa-si deschida portile in anul acesta cu grupe noi, datorita operatiunilor de mansardare. Simultan se realizeaza si anveloparea termica a cladirilor, astfel ca se micsoreaza pierderile energetice si, implicit, reducerea costurilor catre utilitati. Gradinitele au clase cu unica sau tripla functionalitate, sunt dotate cu sali de sport, cabinete de informatica si cabinete de consiliere psiho-pedagogica.

In acelasi timp, Administratia Scolilor Sector 6 deruleaza in prezent lucrarile de construire a patru corpuri noi de cladire pentru gradinite (subsol, parter si doua etaje) in incintele Scolilor nr. 198, nr. 142, nr. 311 si la Gradinita nr 41, ceea ce inseamna alte 32 noi grupe de prescolari. Termenul de finalizare al acestora este sfarsitul anului curent.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.