SF pentru Drumul Expres Focșani-Brăila, contractat

Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF) și Proiectului Tehnic (PT) de execuție privind construirea Drumului Expres Focșani-Brăila a fost semnat, în 18 iunie, de Cristina ioniță, directorul general interimar al CNAIR, a semnat, cu reprezentanții companiei Ingenieria Especializada Obra Civiul e Industrial.

Contractul, încheiat pentru 24 de luni, are valoarea de 15 milioane de ei, fără TVA, și este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Termenene precise:

• 14 luni pentru elaborarea SF,
• 3 luni pentru realizarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire,
• 3 luni pentru elaborarea PT,
• 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică Beneficiarului.

Prezent la semnarea contractului, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: „Unul dintre coridoarele europene prinde contur, nu doar pe hârtie, ci și prin acțiuni concrete. În acest moment, MTIC prin CNAIR derulează un contract de circa 500 milioane de euro aferent Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila și suntem în analiză de oferte privind proiectarea si execuția pentru alte 2 obiective în valoare de 300 milioane de euro -Varianta Ocolitoare a municipiului Galați și Drumul expres Brăila–Galați. Estimăm că cele 2 contracte vor fi semnate, unul la sfârșitul lunii iulie, iar celălalt la începutul lunii august 2020. Aceste proiecte sunt necesare pentru a lega Podul de la Brăila de rețelele principale de transport, în speță de Coridoarele pan-europene IV și IX”.

El a amintit de semnarea contractelor pentru studiul de fezabilitate și proiectului tehnic pentru drumurile expres Buzău–Brăila (21 februarie) și Brăila–Tulcea (21 mai). „Mai vorbim aici și de varianta de ocolire Tecuci, obiectiv pe care l-am găsit „îngropat” în sertarele Ministerului și ale CNAIR. În cazul acestui obiectiv, suntem în proces de finalizare a expertizelor şi până la sfârșitul acestui an vom relicita execuţia acestui tronson de 7 km. Ne rămân două obiective, care vor face posibil coridorul IX, respectiv: Drumul Expres Constanța–Tulcea, cu o lungime de 112 km, pentru care contractul de SF și PT va fi semnat în luna iulie, și Drumul Expres Focşani-Brăila-Galaţi, unde intră şi varianta ocolitoare Galaţi”, a mai spus ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.