Slovacia va alătură ROADPOL

Slovacia este ferm pregătită să se alăture ROADPOL cu toate speranțele ca țara să facă parte din rețea, de îndată ce va avea loc, în septembrie, reuniunea de toamnă a ROADPOL, la Sofia, Bulgaria.

Președintele ROADPOL, Elvira Zsinkai, îi înmânează directorului Departamentului Poliției Rutiere din Slovacia, Tomáš Vrabel, copii ale Statutului și Constituției ROADPOL, în prezența lui Slavomir Kral, ofițer superior de poliție la Departamentul de Siguranța rutieră și accidente de circulație, și a asistentului șefei ROADPOL, Istvan Suba (dreapta). FOTO: ROADPOL

Vestea a apărut după o întâlnire la Bratislava, unde președintele ROADPOL, Elvira Zsinkai și asistentul ei, Istvan Suba, au fost întâmpinați de directorul Departamentului Poliției Rutiere din Slovacia, Tomáš Vrábel, împreună cu Slavomir Král, ofițer superior de poliție la Departamentul de Siguranța rutieră și accidente de circulație.

„Am dori să ne alăturăm acestei organizații cât mai curând posibil”, a declarat Vrábel, înainte de a primi din partea Elvirei Zsinkai o copie a Statutului și a Constituției ROADPOL. Documentele urmează să fie traduse în limba slovacă și, în cele din urmă, va fi selectat un demnitar din cadrul forțelor de poliție slovace pentru a semna oficial actele de aderare. Ambele părți și-au exprimat hotărârea ca procedurile să avanseze în timp util, astfel încât delegația slovacă să participe, în calitate de membru cu drepturi depline, la reuniunea de toamnă a ROADPOL din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.