Soferi, nu va puneti cu trenul!

 

Politistii au depistat in primele 9 luni 2.165 de conducatori auto care incalcau normele de traversare la nivel cu calea ferata. Acesti soferi au fost norocosi, spre deosebire de altii care si-au pierdut viata sub rotile trenului. Din totalul de 136 de accidente produse in aceste zone, de la inceputul anului, 22 au fost extrem de grave, cu 23 de morti si 13 raniti grav.

Impreuna cu agentii rutieri, politistii sectiilor regionale de Politie Transporturi au organizat anul acesta 252 de actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferata si pentru constatarea actelor de nerespectare a normelor rutiere instituite in aceste zone. In afara celor 2.165 de sanctiuni aplicate soferilor, au fost ridicate 147 de permise auto si 95 de certificate de inmatriculare.

Politistii au intocmit si 23 de informari catre primariile comunale si orasenesti, pentru imbunatatirea sistemului de presemnalizare si semnalizare rutiera, aceste autoritati fiind administratorii segmentelor de drum public cu care se intersecteaza calea ferata. Din pacate, inca mai exista zone neprevazute cu astfel de semnale pentru soferi, iar acestia de multe ori  nu se asigura inainte de a traversa calea ferata. Argumentul “Nu am vazut trenul” nu se justifica, atunci cand esti responsabil pentru cei aflati cu tine in masina.

Din ianuarie pana in septembrie au avut loc 136 de accidente la trecerile cu calea ferata, aproape 80% dintre acestea avand loc ziua. “Dupa locul producerii, 42% dintre evenimentele rutiere au avut loc la intersectia caii ferate cu drumurile comunale, iar 26% la intersectia cu strazi din municipii si orase. Conform datelor existente, in anul 2011, ziua din saptamana in care au loc cele mai multe evenimente la trecerile la nivel cu calea ferata este vineri (19,1%), urmata de marti (14,7%)”, informeaza Politia Romana.

Din totalul acestor evenimente rutiere, 22 au fost accidente grave, in urma carora 23 de persoane au decedat si 13 au fost ranite grav. Politistii avertizeaza mereu asupra atentiei sportite si respectarii regulilor de circulatie la trecerile de nivel cu calea ferata. “Respectati-va viata si pe a celorlalti ocupanti ai autovehiculului pe care il conduceti. Cele cateva minute cat trebuie sa asteptati la bariera si o asigurare temeinica la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferata pot face diferenta dintre un drum linistit si o tragedie!”, este apelul Politiei Romane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.