Split TVA nu va fi obligatoriu pentru toată lumea

Split TVA pierde teren în Parlament, iar forma finală a Ordonanței aprobate de Guvern în 30 septembrie va cuprinde obligativitatea acestei măsuri numai pentru anumite firme.

Anunțul a fost făcut în 13 octombrie de premierul Mihai Tudose, care ia în considerare observațiile patronatelor – pe care nu le-a întrebat înainte de adoptarea ordonanței.

“Au început nuanțările în urma discuțiilor cu patronatele, unele observații ale patronatelor sunt corecte și, pentru a scurta cumva din procedura legislativă, vom pune amendamente, vor fi sub formă de amendamente, la Senat și apoi la Camera Deputaților”, a precizat el.

Tudose a explicat că așteaptă la începutul săptămânii viitoare de la ministrul de Finanțe, Ionuț Misa, modificările privind TVA split.

“Cred că ar fi bine ca luni să vi le prezinte ministrul de Finanțe de la cap la coadă, eu vă dau câteva elemente. Nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea (split TVA – n. red.), ci, în principiu, pentru firmele care intră în insolvență, în faliment sau firmele cu istoric fiscal nu foarte coerent, adică cu două, trei, patru întârzieri la TVA. De asemenea, va fi și un sistem de premiere, încercăm să-l fixăm și va fi anunțat în momentul depunerii amendamentelor”, a mai spus Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.