Statul va plati datoriile CNADNR de 737 milioane de lei

 

Pana la finele lunii iunie vor fi achitate datoriile de 737 milioane lei acumulate de CNADNR, reprezentand facturi pentru proiectele de investitii, iar 622 de angajati ai Companiei vor fi disponibilizati, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI. Documentul mai prevede ca, tot pana la acest termen, standardele de cost pentru construirea si intretinerea drumurilor trebuie impuse in toate contractele noi.

 

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, a declarat ca reforma structurala cea mai importanta este scaderea volumului arieratelor acumulate de companiile de stat. El a mentionat ca, desi au fost atinse tintele in primul trimestru, exista in continuare presiuni pe cheltuieli in sectorul de sanatate. \”Problema arieratelor acestor companii este o pierdere enorma in insanatosirea cresterii economice\”, a afirmat Franks.

CNADNR va infiinta Autoritatea Unica de Control care va reuni atributiile din domeniu ale mai multor institutii, cum sunt Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman. De asemenea, scrisoarea prevede ca standardele de cost pentru construirea si intretinerea drumurilor trebuie aprobate pana la sfarsitul lunii iunie si impuse in toate contractele noi. Guvernul a aprobat pana acum 18 standarde pentru toate tipurile de infrastructura, iar la inceputul lunii aprilie, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect pentru alte trei standarde de cost.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.