STB: Încă 17 autobuze Mercedes Citaro Hybrid, în circulație

 

Încă 17 autobuze Mercedes Citaro Hybrid au fost puse în circulație, începând din 15 noiembrie, informează Societatea de Transport București (STB). Ele circulă pe linia 605, care face legătura între zona centrală a Capitalei şi Cartierul Băneasa.

Autobuzele ecologice circulă la intervale de succedare cuprinse între 7 şi 10 minute, în perioada orelor de vârf.

Autobuzele ultramoderne sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Vehiculele au o capacitate de până la 107 de pasageri, 27 aşezaţi şi 80 în picioare. Motorul este Euro 6, cu emisii scăzute de noxe. Autobuzele respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mica de 77 dB(A). Noile autobuze au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

Valoarea contractului a fost de aproximativ 195,3 milioane de lei (50 de milioane de euro), fără TVA, iar finanțarea a provenit de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.