Ștefan Ioniță, director provizoriu la CNAIR

stefan ionita cnadnrȘtefan Ioniță, șef al Direcției Tehnice și Calitate a CNAIR, a fost numit provizoriu director general la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care rămăsese fără “cap” după demiterea lui Cătălin Homor, în urmă cu două zile.

Iată precizările Ministerului Transporturilor, în comunicatul transmis redacției:

“Consiliul de Administrație (CA) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat, astăzi, 13.01.2017, pe Ștefan Ioniță ca director provizoriu al companiei. El va ocupa această funcție până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii, prevăzută de Ordonanța de Guvern 109/2011. Adunarea Generală a Acționarilor a luat act de decizia C.A.”.

Ștefan Ioniță are 38 de ani și este de profesie inginer constructor, specializat în construcţia de drumuri, poduri şi căi ferate.

Este angajat al CNAIR SA (fosta CNADNR SA) încă  de la absolvirea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti – Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. Între anii 2004 și 2014 a ocupat mai multe funcții în cadrul CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică). A condus, din 2014 și până în prezent, Direcția Tehnică și Calitate a CNAIR.

“Din 2004 şi până în prrezent, actualul director al CNAIR a parcurs toate etapele profesionale în cadrul companiei conform pregătirii sale”, informează CNADNR, cu precizarea că Ioniță a absolvit Masteratul „Mașini și Sisteme de Producție” în cadrul Universității Politehnica București.

CV Ștefan Ioniță -ianuarie 2017

În ultimii 4 ani, în timpul Guvernului Ponta au fost numiţi 3 şefi la CNADNR iar în timpul guvernului Cioloș, unul:

  • Mihai Başulescu,  cel care a semnat în 2004 contractul cu Bechtel pentru catastrofa ce s-a întâmplat ulterior la Autostrada Transilvania, a fost numit în 20 iunie 2012. A rezistat însă numai două săptamâni în funcţia de director general al CNADNR, fiind schimbat de ministrul de atunci al Transporturilor, Ovidiu Silaghi – un alt penal liberal care s-a refugiat în rândurile PSD -, după ce presa a relatat că Başulescu a venit la CNADNR de la o firmă care are contracte în derulare cu Compania.
  • Mircea Pop, adjunct al lui Başulescu de puţin timp, a fost numit în 3 iulie 2012. El a mai ocupat functia de director adjunct la CNADNR între anii 2004-2005, în Guvernul Năstase, în timp ce era cercetat pentru deturnare de fonduri. Firma sa a proiectat Centura Clujului, care la puţin timp după inaugurare a început să se surpe.
  • Narcis Neaga a fost numit în 22 august 2013, după ce Pop a fost demis definitiv – deoarece ministrul de atunci Dan Şova îl demisese încă din ianuarie, constrâns de criticile din presă, dar l-a mai păstrat apoi până în decembrie 2015, cu laude pentru rezilierea „de succes” a contractului cu Bechtel. În mandatul lui Neaga s-a produs dezastrul de pe Lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu,
  • Cătălin Homor a fost numit director general interimar în 8 decembrie 2015, după ce ministrul de atunci, Dan Costescu, l-a demis pe Narcis Neaga. Homor a deținut anterior funcția de director general interimar la Metrorex, numit în timpul guvernului Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.