Strazile din Petrosani si Petrila, reabilitate din fonduri nerambursabile

 

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat vineri, la Petrosani, cinci proiecte in valoare totala de 94,3 milioane de lei, cu finantare nerambursabila asigurata prin Programul Operational Regional, ale caror beneficiare sunt primariile oraselor Petrosani si Petrila. Proiectele au o durata de implementare de 20, respectiv 34 de luni si vizeaza reabilitarea strazilor, modernizarea zonelor pietonale si a spatiilor verzi.

“Sunt doua contracte extrem de importante pentru Valea Jiului. Stiu ca Valea Jiului are nevoie de sprijin din partea Guvernului, iar, in calitate de ministru, am sprijinit proiectele care sunt facute sa creasca standardele de viata si sa dea o sansa celor care traiesc aici, prin crearea de noi locuri de munca”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Municipiul Petrosani este beneficiarul a trei proiecte in valoare totala de 29,79 milioane de lei, in cadrul carora vor fi reabilitate strazile si va fi montat un sistem de supraveghere video din zona centrala a orasului, vor fi reparate zona pietonala si parcul din centrul orasului.

Orasul Petrila este beneficiarul a doua proiecte cu finantare nerambursabila in valoare totala de 64,51 milioane de lei, in cadrul carora va fi reabilitata infrastructura urbana prin modernizarea a 35 de kilometri de drumuri, 45.000 mp de trotuare si crearea a peste 10.000 mp de spatii verzi. De asemenea, in oras vor fi montate 40 de camere de supraveghere in vederea reducerii infractionalitatii si cresterii sigurantei locuitorilor. Proiectul de reabilitare a infrastructurii se va derula pe o perioada de 34 de luni, iar cel de crestere a sigurantei cetatenilor va fi implementat in timp de sapte luni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.