TAROM a vândut două aeronave AIRBUS A310

TAROM a vândut companiei Armenia Airways Aircompany două aeronave AIRBUS A310, cu 5,48 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai avantajoasă ofertă, potrivit operatorului aerian român.

“Valoarea celor două aeronave a fost amortizată complet la momentul vânzării. Preţul stabilit de evaluator, respectiv 5.472.977,87 USD a fost uşor depăşit de oferta Armenia Airways. Această ofertă este aproximativ dublă în raport cu primele oferte primite de TAROM pe parcursul anului 2017”, precizează TAROM, într-un comunicat transmis în 25 iunie.

Pentru operaţionalizarea aeronavelor în vederea reluării zborurilor comerciale, TAROM ar fi ajuns să plătească o sumă aproximativă de 26,5 milioane dolari pentru următorii 2 ani.

“Valorizarea acestor active reprezintă un pas strategic important pentru TAROM, cu atât mai mult cu cât unul dintre obiectivele noastre majore în perioada următoare îl constituie optimizarea costurilor logistice şi creşterea performanţei businessului TAROM. Această valorizare este oportună nu doar prin prisma ofertei obţinute – foarte avantajoasă pentru compania noastră – cât şi prin eliminarea costurilor de conservare şi a costurilor aferente lucrărilor de întreţinere pentru cele două aeronave, care în doar jumătate de an ajung la peste 9 milioane de USD”, a declarat directorul general al TAROM, Werner Wolff.

Activele au fost scoase la vânzare în luna februarie a acestui an, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016.

Aeronavele AIRBUS A310 au fost achiziţionate de către TAROM în decembrie 1992 şi au funcţionat în regim comercial până la finalul anului 2016.

TAROM operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 25 aeronave, dintre care două aeronave sunt model Boeing 737-800 Next Generation, recent achiziţionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.