Taximetristii independenti renunta la protest

 

Mitingul anuntat de taximetristii independenti din Bucuresti sa aiba loc marti nu se mai tine. Comisia de avizare a protestului, intrunita luni la Primaria Capitalei, a respins solicitarea pe motiv de perturbare grava a traficului rutier. Reamintim ca protestatarii au refuzat propunerea lui Sorin Oprescu de a primi autorizatie pentru miting in Piata Constitutiei. Ei doreau sa vina cu masinile in fata sediului municipalitatii, pe Splaiul Independentei.

“Motivele invocate au fost identice cu cele ale cererii anterioare, mai exact perturbarea grava a circulatiei rutiere si bunul mers al activitatilor cotidiene  bucurestene”, anunta taximetristii independenti.

Circa 2.000 de taximetristi membri ai Sindicatului  National al Taximetristilor Independenti (SNTI) si Asociatiei  Nationale a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) au amenintat ca vor protesta, marti, in fata sediului din splaiul Independentei al Primariei Capitalei, in numar dublu fata de acum doua saptamani, cand s-au strans in Piata Constitutiei unde primisera autorizatie.

Primarul general Sorin Oprescu le-a spus protestatarilor ca revendicarile lor nu isi pot gasi solutionare la municipalitate, ci la Parlament, unde se afla in discutie proiectul de modificare a legii taximetriei. Primaria Capitalei a transmis, de altfel, forului legislativ cererile taximetristilor, inca din luna octombrie.

Taximetristii independenti din Bucuresti cer fixarea tarifului la 1,95 lei/km (fata de 1,4 lei/km, in prezent), reintroducerea tarifului extraurban, eliminarea obligativitatii dispecerizarii si amplasarea statiilor de taxi doar pe domeniul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.