Telverde anticoruptie: 0800.806.806. Politistii de pe litoral, instruiti de DGA

 

Linia telefonica gratuita 0800.806.806 este disponibila in permanenta atat politistilor, cat si cetatenilor, pentru a sesiza Directiei Generale Anticoruptie (DGA) fapte de coruptie comise de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor.

 

Ofiteri ai Serviciului Prevenire din cadrul DGA au efectuat patru activitati de instruire cu personalul detasat de la inspectoratele judetene de politie, in judetul Constanta, pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica in perioada sezonului estival. Politistilor li s-a reamintit faptul ca pot sesiza, la 0800.806.806, incercarea de comitere a faptelor de coruptie, pentru ca DGA sa poata lua de indata masurile legale in aceasta situatie. La cele patru instruiri, ce au avut loc la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta si la sediile unitatilor de politie din statiunile Mamaia, Neptun si Eforie, au participat 225 de politisti detasati de la structuri de ordine publica, politie rutiera, criminalistica si investigatii criminale, informeaza DGA. Acestia fac parte din prima serie de politisti detasati pe litoral in perioada 1 iulie – 31 august, in baza Planului de Actiune „Litoral 2011”.

Politistii au fost instruiti cu privire la necesitatea si obligativitatea de a adopta un comportament integru in indeplinirea atributiilor de serviciu, implicit au fost informati cu privire la consecintele legale ce decurg in situatia in care comit fapte de coruptie.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.