Tentativa de mituire chiar in sediul Politiei

 

Un barbat a fost retinut de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) dupa ce i-a oferit mita unui politist chiar in sediul Politiei.

 

Un inspector al Sectiei 9 Politie din Capitala a sesizat, vineri, Directia Generala Anticoruptie, la TelVerde 0800.806.806, intentia unui cetatean de a-l mitui. Este vorba despre D.E., cercetat pentru furtul a 25 de telefoane mobile. Acesta i-a oferit inspectorului de politie G.F. 100 de euro pentru a obtine o solutie favorabila in dosarul penal. Totodata, D.E. i-a promis alti 100 de euro daca politistul ii inapoiaza o parte din telefoanele mobile furate de acesta si confiscate de autoritati.

Imediat dupa sesizare, ofiterii DGA au inceput organizarea flagrantului, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Sambata, D.E. a fost prins in flagrant in sediul Sectiei 9 Politie, iar procurorul de caz a dispus masura retinerii lui pentru 24 ore. Sambata seara, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva pentru 30 de zile, informeaza DGA, intr-un comunicat de presa remis luni.

Reamintim ca, saptamana trecuta, DGA a semnalat cazul unui alt politist incoruptibil – insusi seful Politiei orasului Cristuru Secuiesc, care l-a denuntat ofiterilor Serviciului Judetean Anticoruptie Harghita pe un cetatean care tot incerca sa-l mituiasca.

Nu aceeasi atitudine au avut-o insa trei agenti din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Ialomita – Sectorul Politiei de Frontiera Harsova -, retinuti joia trecuta de ofiterii DGA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.