Tigari contrafacute, in Portul Constanta Sud

 

Politistii de frontiera si vamesii din Portul Constanta Sud – Agigea au descoperit in doua containere din Turcia aproximativ 20 de milioane de tigarete suspectate a fi contrafacute, a caror valoare ar ajunge la 10 milioane de lei.

Cele doua containere cu 2.000 de baxuri de tigari au sosit in Romania pe ruta Turcia – Egipt – Constanta Sud si erau destinate unei societati comerciale din Constanta, precizeaza Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Constanta. Tigarile au fost indisponibilizate de lucratorii vamali si lasate in custodie unui depozitar din Zona Libera Agigea, iar pe numele administratorului societatii comerciale destinatare – un barbat din Constanta, in varsta de 65 de ani – a fost intocmit dosar penal pentru \”punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate\”.

De asemenea, oamenii legii vor verifica si autorizatiile firmei respective privind dreptul de a comercializa produse din tutun pe piata Uniunii Europene, si daca aceste produse respecta cerintele calitative conforme cu standardele europene.

De la inceputul anului, politistii de frontiera constanteni au indisponibilizat containere cu 2.667.500 de pachete cu tigari suspecte a fi contrafacute, si au confiscat peste 8.000 de pachete cu tigari descoperite fara documente de provenienta si fara timbru fiscal. Valoarea totala a acestor produse este de aproximativ 26.740.000 de lei. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.