Topul celor mai ieftine destinații însorite pentru iarnă

Specialiștii momondo au analizat costul total al destinațiilor însorite populare pe durata iernii europene, lunând în calcul zboruri, cazare la hotel de 3-4 stele, mâncare, băuturi și transport public, pentru a dezvălui care este cea mai ieftină destinație însorită în această iarnă.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Călătorii români pot prinde o săptămână de răsfăț sub soarele din nordul Thailandei pentru aproximativ 924 de euro, având cheltuielile de bază incluse. Chiang Mai are printre cele mai ieftine costuri de zbor și mâncare, sub 500 de euro, pentru șapte zile de concediu. De altfel, conform datelor motorului de căutare pentru călătorii momondo.ro, Thailanda s-a dovedit a fi printre cele mai ieftine opțiuni de vacanță, având alte două destinații în top zece cele mai ieftine pentru cei care vor să fugă de iarnă anul acesta.

De asemenea, India și Indonezia sunt următoarele două cele mai ieftine destinații. Pentru o săptămână în New Delhi și, respectiv, Bali, cheltuielile de transport, cazare și mâncare ajung puțin peste 1.000 de euro pentru români, în fiecare dintre acestea. Deși avantajele costurilor de vacanță vorbesc de la sine, românii care vor să plece în căutarea zilelor calde în toiul iernii au de înfruntat, în schimb, zboruri mai lungi, cu escale, dincolo de granițele Europei.

Există, însă, destinații precum Tenerife, în Spania, la aproximativ opt ore de zbor, pentru care românii pot găsi, în același timp, cele mai ieftine oferte la biletele de avion, în medie de 237 de euro. Orașul european oferă temperaturi blânde, iar costul total pentru cazare, transport, masă și băuturi este de sub 1.300 de euro.

Destinația cea mai populară pentru a scăpa de iarnă este Dubai

Dintre primele 10 destinații cele mai populare în căutările românilor, Dubai este de departe preferata. În timp ce prețurile pentru cazare, mâncare, băuturi și transport local nu sunt cele mai mici, costuri semnificativ mai scăzute sunt pentru zboruri, cu o medie de 238 de euro, ceea ce menține Dubai în top 4 cele mai ieftine destinații care sunt la mare căutare.

Thailanda câștigă tot mai mult teren în preferințele românilor, trei dintre cele mai populare destinații aflându-se aici: Bangkok, Phuket și Krabi. Dintre acestea, Bangkok este a doua cea mai căutată destinație de către români pentru  escapade însorite în această iarnă, cu cele mai mici costuri la cazare într-un hotel de 3-4 stele. Pentru o săptămână, românii trebuie să aibă în vedere un buget aproximativ de 479 de euro. Totodată, alături de Phuket, cele două orașe thailandeze fac parte din top 10 cele mai ieftine destinații de vacanță iarna aceasta. Pentru cei care aleg să se îndrepte spre Krabi, economii vor face în principal la mâncare și la transportul local, unde costurile sunt printe cele mai scăzute din topul celor mai populare 10 destinații.

Când vine vorba de luat masa în oraș, Colombo propune cele mai avantajoase meniuri, costurile pentru prânz și cină, în fiecare zi, sunt în medie, sub, 8 euro.  Aici, în capitala Sri Lankăi, călătorii vor avea parte, de asemenea, de cele mai mici prețuri la băuturi consumate zilnic – de exemplu cappuccino și bere locală –, precum și pentru transport local.mperaturile de iarnă, nu trebuie să coste o avere pentru a schimba orașul. Credem că este o oportunitate pentru călătorii români să poată sta la soare în Chiang Mai și să descopere cultura thailandeză timp de o săptămână, cu toate costurile de bază incluse sub 1.000 de euro. Pentru că misiunea noastră este de a-i încuraja și ajuta pe cât mai mulți români să devină propriul agent de călătorie, ei pot accesa oricând, cu ajutorul motorului nostru de căutare, o imagine de ansamblu obiectivă asupra zborurilor și hotelurilor în destinația care îi interesează, precum și recomandările noastre pentru activități de făcut la fața locului, pe durata vacanței lor”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Destinațiile pentru escapada de iarnă cele mai ieftine și populare în rândul românilor se bazează pe căutările făcute pentru zboruri dus-întors pentru un adult, la clasa economică, pe momondo.ro, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2018, pentru călătorii în intervalul 1 decembrie 2018 – 28 februarie 2019.

Costurile medii pentru cazarea la hotel se bazează pe accesările globale făcute pentru destinațiile respective pe site-ul momondo, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2018, pentru o noapte într-o cameră dublă la hotel de 3-4 stele. Aceste costuri au fost înmulțite cu 7 pentru a oferi costul total pentru o vacanța de o săptămână.

Destinațiile menționate sunt cele cu o temperatură media de minimum 18 grade Celsius între lunile decembrie-februarie, conform www.holiday-weather.com

Prețurile pentru mâncare, băuturi și transport local se bazează pe căutările făute pe site-ul www.numbeo.com, în perioada 24-28 septembrie 2018.

Toate aceste prețuri pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile, iar economiile nu sunt garantate.

Prețurile din tabel sunt următoarele:

Zboruri – prețul mediu pentru zborurile dus-întors la clasa economică

Hoteluri – prețul mediu pentru o cameră dublă pentru o săptămână (șapte nopți), într-un hotel de 3-4 stele

Mâncare – preț mediu zilnic pentru mese (o masă de prânz la un restaurant ieftin și o masă cu trei feluri de mâncare la un restaurant cu costuri medii) timp de șapte zile

Băuturi – preț mediu zilnic pentru băuturi (un cappuccino și o bere locală de 0,5 litri la draft) timp de 7 zile

Transport local – prețul mediu zilnic pentru transport (două bilete de o călătorie pentru transport în comun) timp de 7 zile

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.