Trafic feroviar blocat intre Turnu Severin si Craiova

 

Circulatia trenurilor intre Drobeta-Turnu Severin si Craiova este inchisa de marti dimineata, din cauza deraierii, in zona Balota, a unui vagon dintr-un tren de marfa care transporta fier vechi. Doua trenuri sosite dinspre Timisoara spre Bucuresti sunt oprite in statia CFR Drobeta-Turnu Severin, iar in urmatoarele doua ore alte 6 trenuri care ar urma sa tranziteze zona vor avea aceeasi soarta. Ramane de vazut in ce masura CFR se va mobiliza pentru transbordarea calatorilor, avand in vedere ca lucrarile de repunere pe sine a vagonului deraiat nu vor fi deloc de scurta durata.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, incidentul ar fi fost provocat de o defectiune la un boghiu al unuia dintre vagoanele garniturii, care este incarcata cu fier vechi si venea de la Craiova.

CFR Marfa precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca deraierea s-a produs la ora 7.45, in statia Valea Alba, pe raza Sucursalei Banat Oltenia, la iesirea peste macaze a trenului 91797, format in Slatina si aflat in cursa spre statia Resita.

Echipele CFR lucreaza la repunerea garniturii pe sine, iar traficul feroviar ramane blocat pe toata relatia Tr. Severin – Craiova. Incidente de acest fel s-au mai produs in zona Balota, iar remedierea situatie va fi de cateva ore bune, mergand pana la o zi, avand in vedere experientele trecute. Ramane de vazut cat de operativi vor fi reprezentantii CFR Calatori in a le facilita calatorilor transportul spre destinatie. In mod normal, trebuie apelat la firme de transport persoane, care sa duca pasagerii din Gara Turnu Severin pana la cea mai apropiata gara – probabil Filiasi. Tranurile dinspre Bucuresti vor fi redirectionate de la Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.